Hvor stort et festtelt skal du bruge, for at få plads til alle dine gæster og måske også en buffet, et bord til drikkevarer eller et dansegulv?

Det kan være svært at bedømme, så vi har her forsøgt at give et vejledning til, hvordan du vælger det rigtige festtelt hos din teltudlejer.

Du kan også se tegninger af forskellige indretningsmuligheder af teltene her 


Indretning af festtelt med aflange borde

Når du dækker op ved aflange borde skal du beregne minimum 1m2 plads pr. spisende gæst. Så har du plads i festteltet til alle gæster kan side ordenligt, og det er muligt at komme rundt.
Foruden ovenstående skal du regne med lidt plads til f.eks. en buffet eller en bar. Til 45 personer anbefaler vi f.eks. et telt på 5x10 meter, så er der fornuftigt med plads til borde og stole, samt mulighed for at komme rundt i teltet, og der er også plads til et bord til buffet. 

Indretning med runde borde

Runde borde fylder en smule mere og udnytter pladsen i de firkantede telte en smule dårligere end aflange borde. Derfor anbefaler vi, at du regner med 1,5 m2 plads pr. gæst, hvis du vælger at dække op ved runde borde. 

Se mere om indretning her

Plads til telt i haven 

Foruden plads til dine gæster, skal der selvfølgelig også være plads til selve teltet og adgangsforholdene til partyteltet. Ud over teltets mål, skal der optimalt være 50 cm på hver side, da vores telte har regnvandsflapper langs bunden af teltet. Det sikre at vand ledes væk fra teltet og ikke ind i teltet. 

Telte større end 50 m2 har siden 1. januar 2015 skulle certificeres. Certificeringen gør, at du som kunde slipper for at ansøge kommunen om en byggetilladelse. Vores telte i de berørte kategorier er selvfølgelig certificeret efter reglerne, og kan derfor trygt bruges til enhver anledning.


Vores Teltudlejning København fører telte i mange forskellige slags størrelser og kombinationsmulighederne er mange, så kontakt os gerne for råd og vejledning, så vi får skabt de bedste rammer om jeres arrangement.