Har du brug for at leje et telt, som skal opsættes på hårdt underlag, så kan du se mulighederne og begrænsningerne på denne side.

Græs er den lette løsning

Den letteste løsning er altid at opsætte telte på græs, så teltene kan fastgøres til underlaget med pløkke. Hvis der ikke er græs til rådighed, så kan det i mange tilfælde lade sig gøre at opsætte telte på hårdt underlag såsom asfalt, fliser eller grus. Det kræver dog ekstra udstyr.
Derfor har vi lavet en guide til dig, der skal bruge et telt et sted, hvor der ikke kan anvendes pløkke.
Forskellige telte har forskellige muligheder

Telte på 6x9, 6x12, 9x9, 9x12 og 9x15 meter - velegnet til både græs og hårdt underlag
Alle vores telte på over 50 m2 kan uden problemer anvendes på hårdt underlag ved at leje betonklodser sammen med teltet. Teltet fastgøres til betonklodserne og der er ikke behov for yderligere fæstning. Betonklodserne kan lejes hos os.
Husk at al opsætning på hårdt underlag kræver forudgående skriftlig aftale - det gælder også disse størrelser telte.

Telte på 4x8, 5x8 og 5x10 meter - velegnet til græs - ikke velegnet til hårdt underlag

Telte på 4x8, 5x8 og 5x10 meter egner sig ikke til fæstning på hårdt underlag. Det skyldes, at de er designet på en anden måde end vores andre telte. Det gør dem ekstra nemme at sætte op, men til gengæld kan de kun fastgøres til underlaget med pløkker. Derfor kan disse telte ikke anvendes på grus, asfalt eller andre områder med hårdt underlag.
Vi anbefaler generelt, at disse telte kun opsættes på græs, men de kan i enkelte tilfælde opsættes på en kombination af græs og hårdt underlag, hvis de står i læ.

De pågældende telte fastgøres til underlaget på to måder:
1) Med store surringsbånd og store pløkke i hjørnerne
+
2) Med små pløkke hele vejen rundt langs kanten af teltet.

Det er en forudsætning for en sikker opsætning af teltene på 4x8, 5x8 og 5x10 meter, at de fastgøres med store pløkke mindst fire steder og så vidt muligt i alle hjørner.
Derudover sættes pløkke langs kanten hele vejen rundt om teltet for at få teltdugene til at slutte tæt til underlaget. Det er det system, som adskiller sig fra de øvrige telte og gør, at der er behov for græsunderlag (de øvrige telte har et system, som betyder, at sidedugene holdes på plads uden pløkke).
Fastgørelsen af teltsiderne ved hjælp af pløkke sikrer, at der ikke strømmer luft ind under teltsiderne. Hvis teltet opsættes delvist på hårdt underlag, så kan teltsiderne ikke fastgøres til underlaget hele vejen rundt, og står teltet i blæst, så vil det dermed kunne blæse ind under teltet.

Telte i de små størrelser kan efter individuel vurdering opsættes på delvist græs og hårdt underlag, men kun hvis overvægten af området er græs og der er alternative muligheder for fastgørelse. Skulle der opstå en skade, vil den påhvile lejer.
Det kræver forudgående skriftlig aftale med lejfesttelt.dk og kunden skal samtidig erklære sig indforstået med, at løsningen ikke er optimal, og at lejfesttelt.dk ikke kan sikre samme høje standart som normalt.

Husk at al opsætning på hårdt underlag kræver forudgående skriftlig aftale og i nogle tilfælde (ved leje af de store telte på over 50 m2) kan medføre en merpris for leje af beton eller anden ballast til fæstning.