Guide til opsætning af festtelte

I vores teltudlejning kan du vælge, om du selv vil opsætte og nedtage partytelte og teltgulv, eller om vi skal gøre det.
Her på siden kan du se, hvor lang tid det tager at opsætte festteltene, og hvor lang tid det tager at lægge teltgulv.

Det er ret nemt selv at opsætte telt og lægge gulv, og det giver mulighed for at opnå en ekstra lav pris på teltleje.
Telte større end 5x10 meter (over 50 m2) kan kun lejes ved samtidig køb af opsætning/nedtagning, det skyldes lovkrav til certificeringer.

Opsætning af telte

Festtelte på 5x8 og 5x10 meter kan opsættes på 1-2 timer af 2 til 3 personer, der ikke har prøvet det før.
Opsætningen er let at gå til, da alle dele på teltet er markeret med forskellige farver og der medfølger en god vejledning til, hvordan festteltet skal opsættes. 
Der er enkelte løft, men ellers kræves opsætning og nedtagning ikke stor fysik.


Lægning af teltgulv

Det er let at lægge gulv i teltet. Gulvet kommer i plader på 0,5 x 1 meter og og klikkes let sammen. Teltgulvet samles forskudt (i forbandt), hvilket giver ekstra stabilitet og hjælper med at udjævne mindre buler i græsplænen. 

Teltgulv kan sagtens lejes uden samtidig leje af telt.

Det tager cirka 30-60 minutter for to personer at lægge 40-50 m2 teltgulv.


Opsætning på asfalt/hårdt underlag

Vores festtelte udlejes som udgangspunkt til brug på græs, så de kan fæstnes til underlaget med pløkker. Skal du bruge teltet på asfalt skal du have en skriftlig tilladelse fra os.

Telte op til 50 m2 på hårdt underlag: Telte opsat på asfalt kræver alternativ fæstning til underlaget, da det ikke er muligt at bruge pløkker. Vi anbefaler, at der bruges mindst 150 kilo balast ved hver eneste teltstang, hvis der ikke kan bruges pløkker. Det er vigtigt, at det er metalkonstruktionen der fæstnes til ballasten og ikke teltdugen.
Derudover kan der være brug for, at teltdugen på teltene på 5x8 meter og 5x10 meter holdes nede med noget tungt, da de ellers kan blafre.

Telte over 50 m2 på hårdt underlag: Det er muligt at anvende disse telte uden pløkker, i stedet skal lejes betonklodser hos os til fastgøring. Kontakt os gerne, så kan vi vejlede om behovet. Det er blandt andet en forudsætning, at man kan køre til opsætningsstedet, da betonklodserne kun kan transporteres med palleløfter pga. vægten.


Vi er klar til at hjælpe

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Så er vi klar til at hjælpe.
Du kan kontakte os via telefon eller mail, hvis du har brug for rådgivning om teltudlejning.
Vi kan vejledning om valg af teltstørrelse, og om hvad det er godt at være opmærksom på, når man skal holde fest i telt.


Teltudlejning i Storkøbenhavn